Молекулярні порошкові додатки

Агар-агар

Агар, або як його іноді називають агар-агар (на малайському - "желе") - можливо найдавніша з усіх харчових добавок, які отримали широке поширення. Цей натуральний продукт отримують з червоних...

Желатин

Желатин (латинського gelatos-застиглий, замерзлий) чутливий до нагрівання загусник білкового походження. В молекулярної кухні використовується для приготування незвичайної випічки, кондитерських...

Мальтодекстрин

Мальтодекстрин отримують з різних джерел крохмалю. Приміром, у США таким джерелом є кукурудза, в Європі - пшениця. Добавку використовують для приготування різних страв та напоїв: газованої води,...

Соєвий лецитин

Соєвий лецитин відноситься до фосфоліпідів і присутня в клітинах всіх живих істот. Лецитин є абсолютно необхідним для організму речовиною, в основному виробляється печінкою. Одні з основних функцій в...

Лактат кальцію

Лактат кальцію - кальцієва сіль, виділена з молочної кислоти. В останні десятиліття лактат кальцію отримують в результаті ферментації з цукрів рослин, тому він нешкідливий для людей з алергією на...

Альгінат натрію

Вперше особливості альгінату натрію були вивчені в 1881 році англійським хіміком Стенфордом. В молекулярної кухні альгінат натрію в поєднанні з лактатом кальцію використовують для ефекту...

Йотта-каррагінан

Розрізняють йотта-, каппа - і лямбд-карагенан. Йотта-карагенан в присутності кальцію утворює дуже гнучкі та еластичні желе, стійкі до різних температурних режимів. Йотта-карагенан не розчинний в...

Каппа-каррагінан

Карагенан - природний полімер, який отримують з морських водоростей, загусник природного походження. Молекули каррагенана великі і дуже гнучкі, можуть утворювати ланцюжки. При розчиненні у...

Ксантанова смола

Ксантовая смола - це натуральний загусник, який отримують в процесі впливу бактерій на глукозу і сахарозу. Головна властивість ксантовой смоли-це здатність підвищувати в'язкість будь рідини при...

Трансглютаміназа

Це сімейство ферментів, які дозволяють “склеювати” м'язові тканини — тобто об'єднувати в одну масу шматки протеїну, скажімо, риби або м'яса. Саме за допомогою трансглютамінази у харчовій...

Сорбітол

Сорбіт (сорбітол), також відомий як глюцит — шестиатомный спирт, що володіє солодким смаком. Отримують шляхом гідрування глюкози з заміною альдегідної групи на гідроксильну. Використовується у...

Глюкоза

Глюкоза, або виноградний цукор або декстроза зустрічається в соку багатьох фруктів і ягід, у тому числі і винограду, від чого і походить назва цього виду цукру. Є моносахаридом і шестиатомний цукром...

Ізомальт

Ізомальт — цукровий спирт, замінник цукру, який складається з еквімолекулярної суміші ізолятів a – D –глюкопіранози – 1,6 – D – сорбіту та a – D – глюкопіранозіл – 1,6 – D – мантиту. Енергетична...

Цитрат натрію

Цитра́т на́трію — натрієва сіль лимонної кислоти. Цитрат натрію має середньовираженний солоно-кислий смак. За цю особливість цитратів лужних та лужноземельних елементів (наприклад цитратів натрію і...

Гуарова камедь

Гуарова камедь (Е412) — порошок білого або жовтуватого кольору з характерним запахом. Добувають його із меленого ендосперму насіння гуарових бобів. Плід цього дерева — боби близько 15 см довжиною,...

Глютамат натрію

Глутамат натрію (мононатрієва сіль глутамінової кислоти) — харчова добавка, призначена для посилення смакових відчуттів за рахунок збільшення чутливості рецепторів язика. Білий кристалічний порошок,...

Гуарова смола

Гуарова смола — харчова добавка, що відноситься до групи стабілізаторів, згущувачів, емульгаторів (Е400-Е499), використовується в харчовій промисловості як загущувач, що сприяє підвищенню...

Аграрний коледж управління і права ПДАА

cтворити безкоштовний сайтWebnode