Готувати люблять багато, а смачно готувати — тим більше. На своїй кухні можна уявити себе ким завгодно, від підмайстри до шеф-кухаря. І звичайно ж, останнє видається набагато частіше. Тоді і починається у найактивніших еквілібристика зі сковорідками, підкидання млинців та інші трюки професійних кухарів. Цілком можливий успіх у цій непростій справі, але є й інший шлях — експерименти, власне, кулінарні. Де, якщо не в них, давати волю фантазії, творчим пошукам, і головне, отримати чудовий результат?
Уявіть тільки, що страви і напої, які готують в кращих ресторанах світу, раптово з'являться на вашій власній кухні. Не вірите? А між тим, можна зробити собі або своїм друзям чудовий подарунок, який дозволить здійснитися найсміливішим мріям домашнього кулінара. Це набори для експериментування з техніками, раніше доступні тільки асам кулінарії. Вони за якихось пару років завоювали популярність як в Європі, так і в Азії!
Речовини та інгредієнти, що входять в набір, порівнюються з елементами таблиці Менделєєва, а кухар, що працює з ними, соотетственно, не просто щось готує, а хімічить, в найкращому сысле цього виразу, проводячи сферификацию, эмульсификацию, сгущивание і желатинизацию. Для цього є 5 натуральних добавок.
Набори для «молекулярної» міксологія дозволяють так само кожному відчути себе професійним барменом, які знають толк у створенні незвичайних, футуристичних коктейлів!
Вони дозволяють відтворити коктейльні чудеса, які раніше можна було побачити тільки в самих дорогих і модних барах.
Шматочки фруктів, буквально левитирующие в напої, знехтувавши силу тяжіння, або кульки, які містять у собі різні фруктові соки, готові лопатися прямо в роті — подібні інновації зробили справжню революцію в світі коктейлів. І все це, як виявилося, може бути легко доступно для розуміння та успішного відтворення!
«Молекулярность» таких коктейлів можна витлумачити як порівняння плаваючих в них кульок з молекулами. Це дає набагато більше варіантів, в кожній такій «молекули» може бути окремий сік, в той час, як звичайні коктейлі мають просто кілька різних верств населення.
З допомогою натуральних добавок та спеціального інструментарію ви легко зможете створювати фантастичні коктейлі. І все це завдяки дивовижним технікам креативної кулінарії! Відеопосібника, що додаються до наборів, дуже наочно допомагають розібратися, що і як робити.
Це подарунки не для професіоналів, це подарунки для всіх, кому цікаво спробувати себе в новій цікавій справі. Тому, можна сміливо дарувати такі набори друзям, рідним, або навіть замовити для себе. І на своїй власній кухні ви відчуєте себе справжнім шеф-кухарем, метром молекулярної кулінарії!
Принципи молекулярної кулінарії можуть бути корисні і в повсякденному житті при роботі з традиційними продуктами. Тому, ось декілька, як на нашу думку, корисних порад, які можуть стати вам в нагоді:
Але якщо ви, все ж таки вирішили спробувати приготувати страву за молекулярними техніками, то радимо вам придбати стартовий набір для молекулярної кухні. Разом з цим ви отримаєте книгу рецептів, важливе кухонне обладнання разом із ложками, шприцами, піпетками та силіконовими формами, DVD - диск з детальними інструкціями, безліч статей та додатків в друкованому форматі, а також 8 основних молекулярних порошкових добавок.